Content Manager sökes!

Journalist eller skribent? Vill du ha ett roligt jobb där du också får vara med i utvecklingen av ett litet företag som växer?

Sök då tjänsten som vår Content Manager! Happy Content är i en expansiv fas och vi som jobbar här hjälper kunder från vitt skilda branscher att skapa engagerande innehåll. Bland våra kunder finns HiQ, Akademi Norr, Happy Homes, Energy Confusion, Västerbottens Handelskammare, European Minds och Aftonbladet.

Vi gör främst redaktionella annonser som syns framförallt digitalt i Aftonbladet, Dagens Industri, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter. Och såklart i sociala medier.

Vi skriver artiklar, publicerar och optimerar allt från artiklar till annonser, pressmeddelanden och digitala koncept i våra och våra kunders olika kanaler – som får väldigt mycket engagemang!

Rollen som Content Manager innebär mycket kundkontakt, planering och upplägg av kunders content, vinklar på artiklar och pressmeddelanden. Du kommer få skriva artiklar, skicka ut pressmeddelanden och skapa olika typer av innehåll men även ha ett övergripande ansvar för att vårt material håller en hög nivå. 

Du behöver vara en erfaren skribent, helst med erfarenhet och/eller utbildning i journalistik, som älskar att bolla tankar och idéer med både kollegor och kunder, ha goda kunskaper i att skriva till olika målgrupper och en förmåga att få fram det som är intressant att skriva om.  Du kanske nu jobbar som journalist på en tidning eller radio eller som kommunikatör på ett företag eller kommun.

En typisk dag på jobbet intervjuar du en student som fått jobb direkt efter examen, skriver en native-artikel om badrumstrender och publicerar en annan på en av våra plattformar. En annan dag har du planeringsmöte med en ny kund och gör en content-plan för kommande halvår. Kanske gör du även annonser i sociala medier eller på digitala tidningssajter. Och mellan det dricker vi kaffe och fikar fudge med havssalt.

Om du har erfarenhet av WordPress, Facebook Ads Manager, Linkedin Ads, olika redigeringsprogram eller älskar att fota är det såklart toppen!

Vi vill jobba tillsammans med dig som är självgående och ansvarstagande, stilsäker och driven och tycker om att hålla koll på olika projekt. 

Inte för att skryta men vi har tagit silver i Nordens största contenttävling, Swedish Content Awards, och skapat ett helt nytt sätt att presentera artiklar på åt Aftonbladet Plus. Nu fortsätter vi att skapa riktigt bra innehåll och nya koncept för både befintliga och nya kunder.

För rätt person finns stora förutsättningar för att påverka tjänsten och utvecklingen framåt.

Vi kommer att tillsätta tjänsten så fort vi hittar vår nya kollega, så skynda dig att skicka in din ansökan så tar vi en kaffe tillsammans! 

Skriv och berätta lite om dig själv och, om du har, skicka gärna en artikel som du är riktigt nöjd med att ha skrivit till ingela@happycontent.se

Tjänsten är på heltid, eller deltid enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Hos oss får du såklart friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och trevliga kolleger. Vårt kontor finns i The Great Northern i Skellefteå och vi vill att du jobbar härifrån, men självklart får du även jobba på distans när det behövs.